Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Υπολογιστής που φοριέται στον καρπό, το μέλλον της Sony.

sony-wrist-computer-01-570

sony-wrist-computer-02-570

sony-wrist-computer-03-570

Η Sony λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τις χαμηλές πωλήσεις των smartphones της και τα οποία της κοστίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια, αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των μοντέλων για την επόμενη τριετία. Όμως, φαίνεται να επικεντρώνεται στην κατασκευή καινοτόμων και πρωτοποριακών συσκευών.
Πριν από λίγες μέρες είδαμε τις πληροφορίες για το smartwatch που ετοιμάζει και θα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από e-paper, το ρολόι και το λουράκι του. Όμως οι καινοτομίες της δεν αρκούνται μόνο στα έξυπνα ρολόγια με έξυπνα design. Θέλει να φέρει έναν υπολογιστή ο οποίος θα φοριέται στον καρπό του χεριού.
Όλα αυτά τα χρόνια η τεχνολογία εξελίχθηκε από τα μεγάλα desktops, στα laptops, στη συνέχεια στα tablets και τώρα ήρθαν οι συσκευές που φοριούνται στον καρπό. Ακριβώς εκεί θέλει να φτάσει η Sony με τον υπολογιστή καρπού τον οποίο θέλει να κάνει πραγματικότητα μέχρι το 2020. Με την ανάγκη μας να είμαστε όλο και περισσότερο συνδεδεμένοι, οι υπολογιστές όπως το Nextep Computer είναι η φυσική συνέχεια.
Έχει σχεδιαστεί να φοριέται σαν βραχιόλι στον καρπό, το παρακάτω prototype έχει κατασκευαστεί από εύκαμπτη OLED touchscreen. Δημιουργήθηκε από τον Hiromi Kiriki ως η επόμενη γενιά ultra-portable υπολογιστών. Όταν φοριέται ο υπολογιστής παίρνει το σχήμα του καρπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου