Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Η πρώτη εφαρμογή που φέρνει όλες τις ελληνικές Σχολές στα χέρια σου.



«Η ιδέα προήλθε κυρίως από το Aueb Plus, την προηγούμενη εφαρμογή των Δημήτρη Κανέλλη και Δημήτρη Τσιγουρή, που περιείχε πληροφορίες μόνο για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θεωρήσαμε λοιπόν, πώς καλό θα ήταν να υπάρξει κάτι αντίστοιχο και για τις υπόλοιπες σχολές, προκειμένου να κάνουμε την φοιτητική ζωή πιο εύκολη. Έτσι, ξεκινάμε με όλες τις Σχολές της Αθήνας και σιγά σιγά θα καλύψουμε όλο τον χάρτη», αναφέρει η Χρύσα Κοκκόση,η οποία είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και έχει συμβουλευτικό ρόλο στην εφαρμογή, πάνω σε θέματα νομικής και επιχειρηματικής φύσεως. 

Τον λόγο παίρνει ο χαμογελαστός Δημήτρης Τσιγουρής, ο οποίος έχει σπουδάσει Τεχνολογία Τηλεπικοινωνιών και Ανάπτυξη Συστημάτων στο NTNU στο Trondheim της Νορβηγίας. «Στην ουσία προσπαθήσαμε να συμπυκνώσουμε όλες τις ανάγκες ενός φοιτητή σε μία εφαρμογή. Το αν τα καταφέραμε ή όχι, ελπίζουμε να μας το πουν οι ίδιοι οι φοιτητές! Αναλυτικά, μέσα από το Studdle κάθε φοιτητής θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε: ανακοινώσεις, πρόγραμμα μαθημάτων και εξεταστικής, χάρτη με τη σχολή και τα σημεία παραλαβής των συγγραμμάτων, καθημερινή ενημέρωση για τυχόν απεργίες, τρόπους μετακίνησης από και προς τη σχολή, στοιχεία επικοινωνίας με τις γραμματείες και τους καθηγητές. Τέλος, όλα τα απαραίτητα links για να ενημερώνεται, όπως το E-class ή το My Studies». 

Ο Απόστολος Σταματιάδης, ολοκληρώνει μαζί με τον «Νορβηγό» της παρέας το προγραμματιστικό δίδυμο του Android. «Στόχος μας είναι, οι πληροφορίες που χρειάζεται ένας φοιτητής να είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμες. Με γνώμονα αυτό, ελπίζουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των χρηστών μας, μέσα από την έγκαιρη ενημέρωση για τις απεργίες, τα προγράμματα εξεταστικής και μαθημάτων, τους τρόπους επικοινωνίας με τις γραμματείες και τους καθηγητές και, κυρίως, τη μετακίνηση τους. Η σημερινή πληροφόρηση των φοιτητών είναι σε μεγάλο βαθμό επαρκής αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι οργανωμένη. Σ' αυτό το σημείο έρχεται το Studdle: να φιλτράρει αυτή τη χαοτική πληροφορία και να βοηθήσει τους φοιτητές». Για τον Δημήτρη Κανέλλη, το Studdle αποτελεί το δεύτερο πνευματικό του παιδί, μετά το Aueb Plus. 

«Η προετοιμασία της νέας εφαρμογής μας πήρε γύρω στους 4 μήνες. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, ήταν ο όγκος των διαφορετικών ανά σχολή πληροφοριών, που έπρεπε ν' απεικονίσει η εφαρμογή. Όταν προσπαθείς να συνδυάσεις την κανονική σου δουλειά με την ανάπτυξη μίας εφαρμογής γνωρίζεις πως θα υπάρξουν εύκολες και δύσκολες μέρες. Στην ουσία η ανάπτυξη της εφαρμογής ήταν μια δεύτερη δουλειά για εμάς, που έπρεπε να γίνει τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα. Όταν σ'αρέσει αυτό που κάνεις όμως, δε σ' ενοχλεί και συνεχίζεις. Η εφαρμογή θα είναι επισήμως διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2015 σε AppStore και PlayStore και θα διατίθεται ασφαλώς δωρεάν», τονίζει. 

«Παρόλο που, παγκοσμίως, η ανάπτυξη εφαρμογών είναι ένας κλάδος που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη και τα υπόλοιπα κράτη του εξωτερικού στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες, στην Ελλάδα, λόγω των οικονομικών συγκυριών, θέλει πολλή προσπάθεια και επιμονή, ώστε να μπορέσει κάποιος να συντηρηθεί μόνο από αυτό. Στο εξωτερικό, ωστόσο, απ' όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει αντίστοιχη «όλα σε ένα» εφαρμογή. Θέλουμε η εφαρμογή να αγαπηθεί από το κοινό, και να βελτιώνεται συνεχώς, μέσα από την κριτική και τα σχόλια των χρηστών μας», καταλήγει ο Αντώνης Κορκοφίγκας και ελέγχει κάποιες τελευταίες πινελιές του design με τον μετρ Γιώργο Μαυρομμάτη. 

Λίγα λόγια για την εφαρμογή

Η σημερινή πληροφόρηση των φοιτητών είναι σε μεγάλο βαθμό επαρκής αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι οργανωμένη. Σ' αυτό το σημείο έρχεται το Studdle: να φιλτράρει αυτή τη χαοτική πληροφορία και να βοηθήσει τους φοιτητές». 

Για τον Δημήτρη Κανέλλη, το Studdle αποτελεί το δεύτερο πνευματικό του παιδί, μετά το Aueb Plus. «Η προετοιμασία της νέας εφαρμογής μας πήρε γύρω στους 4 μήνες. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, ήταν ο όγκος των διαφορετικών ανά σχολή πληροφοριών, που έπρεπε ν' απεικονίσει η εφαρμογή. Όταν προσπαθείς να συνδυάσεις την κανονική σου δουλειά με την ανάπτυξη μίας εφαρμογής γνωρίζεις πως θα υπάρξουν εύκολες και δύσκολες μέρες. 

Στην ουσία η ανάπτυξη της εφαρμογής ήταν μια δεύτερη δουλειά για εμάς, που έπρεπε να γίνει τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα. Όταν σ'αρέσει αυτό που κάνεις όμως, δε σ' ενοχλεί και συνεχίζεις. Η εφαρμογή θα είναι επισήμως διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2015 σε AppStore και PlayStore και θα διατίθεται ασφαλώς δωρεάν», τονίζει. 

«Παρόλο που, παγκοσμίως, η ανάπτυξη εφαρμογών είναι ένας κλάδος που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη και τα υπόλοιπα κράτη του εξωτερικού στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες, στην Ελλάδα, λόγω των οικονομικών συγκυριών, θέλει πολλή προσπάθεια και επιμονή, ώστε να μπορέσει κάποιος να συντηρηθεί μόνο από αυτό.

Στο εξωτερικό, ωστόσο, απ' όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει αντίστοιχη «όλα σε ένα» εφαρμογή. Θέλουμε η εφαρμογή να αγαπηθεί από το κοινό, και να βελτιώνεται συνεχώς, μέσα από την κριτική και τα σχόλια των χρηστών μας», καταλήγει ο Αντώνης Κορκοφίγκας και ελέγχει κάποιες τελευταίες πινελιές του design με τον μετρ Γιώργο Μαυρομμάτη.

Πηγή: Lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου