Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

«Παρακολουθούμε τις εξέλιξη των φαινομένων, δεν ανησυχούμε».



Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Βορείου Αιγαίου προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση  μετά την εκδήλωση σεισμικής δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.
Η πρώτη σεισμική δόνηση εκδηλώθηκε στις 03:45 το πρωί και ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο 244 χιλιόμετρα  ανατολικά– βορειοανατολικά της Αθήνας, στο θαλάσσιο χώρο 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά  της Μυτιλήνης και ειδικότερα 4 χιλιόμετρα νοτίως του Πλωμαρίου. Ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, στον ίδιο εστιακό χώρο. Και οι δύο δονήσεις ήταν σε βάθος 8 χιλιομέτρων. Ακολούθως, εκδηλώθηκαν μικρότερες δονήσεις της τάξεως των 2,5 και 3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.
Από τους σεισμούς, που έγιναν αισθητοί σε όλη τη Λέσβο, σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές σε παλιά κτίρια, κυρίως στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ κατά μήκος του οδικού δικτύου και ειδικότερα στο δρόμο Πλωμαρίου- Μελίντας υπήρξαν μικρές κατολισθήσεις, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία.  Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια το Εθνικό Δίκτυο Σεισμογράφων και το Εθνικό Δίκτυο Επιταχυνσιογράφων παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων.  "Σύμφωνα με συγκλίνουσες απόψεις των επιστημόνων, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, τα εντεταλμένα όργανα της Περιφέρειας παραμένουν σε κατάσταση ετοιμότητας", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου